lauantai 20. elokuuta 2011

Marttyyrin manifesti

Joskus on päiviä jolloin oli virhe nousta sängystä naama norsun v*tulla ja mieli mustana sillä silloin löytyy aina joku, joka nokittaa. Marttyyrihommat eivät ole mitään amatööripuuhastelua vaan ne vaativat pitkäkestoista treeniä, sitkeyttä ja tahtoa. Äitiys antaa jo kivasti lisää uskottavuutta ja pelikestävyyttä tässä lajissa, tosin mikään pikapassi onneen sekään ei ole.

Marttyyriksi opiskelun voi aloittaa ihan perustarpeista ja niiden tyydyttämisestä. Saat kivasti pisteitä valvottuasi viikon, lisäuskottavuutta tuo mustat silmänaluset, sekainen tukka ja likaiset vaatteet. Muista kuitenkin ruokkia ja lapset ja pukea ne viimeisen päälle perhekerhoon mennessäsi sillä se jos mikä herättää kunnioitusta. "Kattokaa, tossa on äiti joka ajattelee vain lapsiaan!" on ehkä parasta suolaa kilpailijoiden haavoihin ja juoksevaa hunajaa väsymyksestä kuivuneeseen kurkkuusi. Toki valvomisella pitää olla jokin muu syy kuin kahdenkeskeinen aika miehen kanssa (mitä se ikinä onkaan) tai telkkari.  Parhaimpia syitä lienee  lasten sairastaminen (mielellään jokainen lapsi kipeänä, mielellään sellaisessa taudissa joka vaattii jatkuvaa ramppaamista, hyssyttelyä ja kävelyä, mielellään sellainen tauti joka kestää jo yhdelä lapsella sen viikon ja tulee jokaiselle lapselle vuorotellen). Säälipisteitä voi saada omasta sairastumisesta tai vaikkapa raskaudesta, jos sen osaa kääntää marttyyrivaihteelle ja jolloin jokainen hetki elossa on yhtä helvettiä.

Ruoka on myös asia josta saa kivasti kriisiä aikaan, varsinkin jo on allergikko. Perhekerhoon mentäessä kannattaa varustautua kymmenin eri minigrip-pussein ja kutinasalvoin ja olla koko ajan kärppänä lapsen perässä, ettei se vaan saa anafylaktiaa lattialla kontatessa. Allergiat ovat siitä kiitollisia että valvottavat myös useasti öisin eli pisteitä suorastaan ropisee. Allergiaan liittyy myös useasti imetysdieetti joka äärimmilleen vietynä voi tarkoittaa sitä, että saa syödä teen ja sympatian lisäksi pelkää vadelmaa ja vasikkaa ja tämä jos mikä herättää sääliä, epäuskoa ja jopa vihaa kanssasiskoissa. "Ajatella, noin pieni/iso äiti ja syö pelkkää vadelmaa ja jaksaa silti imettää noin". Sankaraiäitiainesta, kyllä. Ruualla ja sen tekemiselä voi myös hyvin brassailla. Muiden tusinamutsien jonottaessa mcmättöä, voit kattaa juuri keitetyt ja omin käsin kuoritut vihannekset, kanat ja maitotetrat siihen viereen desifioituasi ensin pöydän ja lapsesi. Toki on tärkeää muistaa sanoa että heräsit aamulla viideltä tekemään itse niitä lisäaineettomia luomukanamakkaroita. Hyvä olisi mainita myös ruokailuympyrästä, sen orjallisesta noudattamisesta, tuoreesta kotimaisesta lähiruuasta ja siitä että teet ihan kaiken ihan itse. Paha rasti, TO-DEL-LA-KIN!

Ruuan ja unen lisäksi perhekerhossa puhutaan paljon omasta ajasta. Sankareita ovat he, joilla sitä ei ole. Bonuspisteitä saat, jos miehesi on yrittäjä joka tekee ympäripyöreää ja lähes jumalolento olet, jos olet yksinhuoltaja ja yrittäjä joka kuitenin on hoitovapaalla ja kituuttaa joka ropoa jotta saisi olla vain lastensa kanssa. Isovahmpien ja auttavan käden puuttuminen ovat avainsanoja tässä kurjuuskategoriassa loistamiselle. Nämä äidit laskevat kahden käden sormilla vuosia siitä, jolloin kävivät yksin ilman lapsia viimeksi jossain muualla kuin vessassa ja odottavat jo kampa kädessä eläkepäiviä. He sovittavat elämänsä lapsen ehdoilla tapahtuvaksi sirkukseksi, jolloin oma aika on aamupaskalla istumista jos herää riittävän aikaisin ja muistaa laittaa oven perässään lukkoon. He uhrautuvat, joustavat ja venyvät epäinhimmillisiin suorituksiin. Heille on turha marista vittumaisesta anopista tai siitä, että kampaaja-aikaa jouduttiin siirtämään.

Itse loistan ekassa ja vikassa kategoriassa vaihtelevasta melko kiitettävään suoritukseen. Toki valvon pääsääntöisesti kuuta tai jotain jonninjoutavaa miettien mutta valvon silti ja paljon. Olen myös melko hyvä lapsentahti-mutsi, sillä mieheni on yrittäjä ja auttavat kädet puuttuvat. Näillä saan viritettyä itseni välillä sellaiseen melkein itseänikin pelottavaan tilaan jolloin kruunu loistaa naapuripitäjään asti. Ja jos jumalauta yksikään mies sinä aikana tulee sanomaan että on käynnt armeijan on hengen lähtö lähellä!

5 kommenttia:

 1. :D Amen. *vetäytyy suunnittelemaan seuraavaa marttyyrin loistohetkeä*

  VastaaPoista
 2. =D Päivän naurut.

  VastaaPoista
 3. Huippua tekstiä! Ei voinu muuta ku nauraa tälle.:D

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille kommenteista <3 Ja kiva että tykkäätte :)

  VastaaPoista
 5. Voi perkele. En mää taidakkaan olla oikeasti väsynyt, taidan salaa tykätä tästä. Marttyyri juu :D.

  VastaaPoista